PLAFONDVERWARMING

Praktische, energiezuinige oplossing voor renovatie

PLAFONDVERWARMING

Praktische, energiezuinige oplossing voor renovatie

WARMTE STIJGT TOCH?

Bij plafondverwarming stellen mensen zich vaak de vraag hoe dit systeem efficiƫnt kan zijn als warmte stijgt? Een eerste antwoord hierop is dat plafondverwarming, net zoals vloerverwarming een stralingsverwarming is. Dit wil zeggen dat de warmte over heel de ruimte op lage temperatuur gelijkmatig verdeeld wordt.

Briotherm Specialist in vloerverwarming - plafondverwarming 2

NAT OF DROOG

Net als bij vloerverwarming, zijn er bij plafondverwarming meerdere types. Een nat systeem wil zeggen dat de verwarmingsbuizen in de afwerkingslaag (bezetting) zitten. Bij een droog systeem liggen deze buizen in voorgevormde isolatieplaten die overdekt worden met een gegalvaniseerde metaal plaat. Waardoor uitzetting bij opwarming zorgeloos kan verlopen en de warmte perfect verspreid wordt.

Briotherm Specialist in vloerverwarming - plafondverwarming 3

WERKWIJZE

Tegen het plafond worden eerst isolatieplaten geplaatst, zodat het warmteverlies naar boven verwaarloosbaar wordt. Vervolgens worden bevestigingslatten voor de verwarmingsbuis tegen de isolatie gemonteerd. Nadien worden de buizen en de verdeelcollectoren geplaatst, waarna er afgewerkt kan worden.

Briotherm Specialist in vloerverwarming - plafondverwarming 1

VOORDELEN

Het grote voordeel van plafondverwarming is dat de vloer in een bestaande woning niet hoeft uitgebroken te worden om efficiƫnt en comfortabel op lage temperatuur te verwarmen of te koelen. Bovendien kan dit systeem op alle mogelijke alternatieve energiebronnen (zoals warmtepompen) aangeschakeld worden.