Geothermische warmtepompen bieden het hoogste rendement en zijn het duurzaamst. Daardoor zorgen ze voor een lagere energiefactuur. Klinkt goed? Lees dan meteen verder!
Een geothermische warmtepomp verwarmt of koelt de woning met energie uit de grond of het grondwater. Voor de installatie boren we gaten in de grond, waarin we geothermische sondes plaatsen. Die sondes nemen de aardwarmte op om er vervolgens je woning of gebouw mee te verwarmen of te koelen. Vanaf een diepte van ongeveer 10 tot 150 meter blijft de grondtemperatuur het hele jaar door ongeveer constant. Het aantal en de diepte van de boorgaten die nodig zijn, hangt af van de warmtebehoefte van het gebouw of de woning en van het soort bodem. Bepaalde bodems geleiden de warmte beter en efficiënter dan andere.
De geothermische warmtepomp heeft als extra voordeel dat de verwarming ook bij lage buitentemperaturen zeer efficiënt werkt. Zelfs bij extreme koude, blijft de brontemperatuur constant en heeft de warmtepomp nog steeds een goed rendement. In de zomer kan de brontemperatuur gebruikt worden om de woning passief te koelen. Er is bovendien geen buitenunit nodig die niet alleen in weer en wind staat, maar ook in de weg kan staan in je tuin.
Om het beste resultaat te behalen moet de warmtepomp het gebouw kunnen verwarmen met een zo laag mogelijke watertemperatuur. Hiervoor is vloerverwarming het best geschikt. Briotherm heeft verschillende systemen om vloerverwarming, wandverwarming of plafondverwarming in een gebouw te voorzien.
Wil je meer info over de geothermische warmtepomp of wil je een offerte? Contacteer ons.
Wie kiest voor een warmtepomp, geniet van verschillende voordelen:
Warmtepompen zorgen voor een lagere energiefactuur
Met warmtepompen is ook vloerkoeling mogelijk
Warmtepompen zijn duurzaam en milieuvriendelijk
Warmtepompen zijn onderhoudsvrij
Voor warmtepompen heeft u geen gasleiding of mazoutleiding nodig
Voor warmtepompen heeft u geen schoorsteen nodig
Warmtepompen hebben een positieve invloed op e-peil
Ontdek hieronder onze andere soorten warmtepompen.